Tomáš Libertíny Bees and Blues and Artistic Matter

Heb je Artistic Matter op Art Rotterdam gemist? Of wil je de door bijen afgebouwde constructies van Tomâš Libertíny nog eens bekijken? Ze zijn vanaf nu (weer) te zien in galerie Weisbard. Monumentale kunstwerken Hera, The Honeycomb Amphora, The Honeycomb Vase, Wonderland Vase, Origins en Seed of Life zijn toegevoegd aan de bestaande expositie Bees and Blues. We hebben Libertíny’s tentoonstelling verlengd tot en met 9 maart.

In de Van Nelle Fabriek waren sommige bezoekers van Art Rotterdam stomverbaasd, anderen ontroerd. Hoe construeer je een schedel van honingraten? Iemand liep hoofdschuddend weg, prevelend ‘ongelofelijk, bizar’. Libertíny’s werkwijze samen met bijen kent een geschiedenis van bijna twintig jaar. De Slowaakse Rotterdammer had vorige week in de Van Nelle Fabriek zo’n succes dat een reprise in Weisbard een logisch vervolg is. Artistic matter is een must-see. Werken van Tomâš zitten in de collecties van ons eigen Boijmans, het MoMA in New York en het Louvre in Parijs.

 

Expositie: Tomáš Libertíny – ‘Bees and Blues’ (werken op papier en canvas) & Artistic Matter (reprise van Rotterdam Art Week)

Waar: galerie Weisbard

Geopend: 9 februari t/m 9 maart, vrijdag t/m zondag van 12.30 tot 17.30 uur en op afspraak