Fragile

Na de raketten en astronauten van Rocketman & Spacegirl keren we weer veilig terug naar moeder aarde. Science fiction, glitter en oneindigheid maken plaats voor een heel ander thema. Kunstenaars Sophie de Vos en Marianne Goudswaard laten zich voor hun kunstwerken namelijk volledig inspireren door de kwetsbaarheid en vergankelijkheid van mens en natuur.

Voor Marianne vormen patronen in de natuur de grootste bron van inspiratie. Zij ziet om haar heen hoe structuren steeds weer terugkomen. Overal. Op het strand, in boomschors, in een rimpelende vijver, in karnemelk. Marianne fotografeert de patronen, bestudeert deze grillige vormen en gaat daar vervolgens mee aan de slag. Ze laat inkt vloeien – in grillige lijnen – over zacht zijdevloeipapier of over breekbare eierschalen, net zolang tot er iets nieuws ontstaat. Als het maar in een natuurlijke flow is en de verbeelding vrij spel heeft. Dat zijn haar voorwaarden om kunst te kunnen maken.

In Sophie’s werk staat het natuurlijke proces van de mens centraal, waarbij het draait om het verstrijken van de tijd en het onvermijdelijke verval. Het fascineert haar dat vergankelijkheid in de natuur bijna net zo vanzelfsprekend is als het wisselen van de seizoenen, terwijl het fenomeen ouder worden voor mensen juist emotioneel beladen is. Sophie benadrukt dit door in haar fotografie op heel subtiele wijze levende en niet-levende elementen te combineren. Een rug, een hand, twee handen. Vaak in combinatie met iets als een gedroogde bloem of gestapelde stenen. De lichaamsdelen lijken steeds uit de pikzwarte achtergrond te verschijnen of erin te verdwijnen waardoor een poëtische, bijna mysterieuze sfeer ontstaat.

Kom vooral kijken naar het fascinerende werk van deze twee kunstenaars!

Expositie: Fragile
Kunstenaars: Marianne Goudswaard en Sophie de Vos
Geopend: 11 mei – 1 juni – Verleng tot en met 8 juni!
Opening: 10 mei om 20.00 uur, inloop 19.30 uur

De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag (12.30-17.30).
Eén van de kunstenaars zal ook regelmatig aanwezig zijn in de galerie, vooral op zondagen.