Harry de Winter in galerie Weisbard

Op donderdag 22 september opent in galerie Weisbard de expositie Out of the Box van Harry de Winter (1949). Te zien zijn dioramas, in diverse maten, prints en life sizebeelden. De Winters kunst geïnspireerd door Pop Art en Arte Povera, balanceert tussen collage en sculpturen, maar feitelijk zijn het assemblages; samengestelde werken met materialen die De Winter gevonden heeft op rommelmarkten, in brocantes of op straat (of strand). Je kunt zijn in kastjes en kasten gestolde ideeën noodzakelijk noemen en geëngageerd, maar De Winter laat ook ruimte voor terloopsheid. De keuzes uit zijn werk die gemaakt zijn voor deze expositie variëren: ze bewegen tussen ernst en boosheid, soms afgelost door bovenwindse vrolijkheid. Het ene werk zet je aan het denken, het andere werkt direct op je lachspieren.

Tijdens SCOPE Miami Beach 2019exposeerde De Winter diorama’s in samenwerking met galerie Vriend van Bavink. Ook op Bonaire was zijn werk te zien, maar nog nooit in volle glorie in Nederland.

Er is, zou je kunnen zeggen, sprake van een zekere haast. Hoe dat precies zit komt tijdens de expositie vast en zeker aan de orde. Let wel, deze show staat slechts vier dagen in Weisbard en reist daarna door naar (De Beurs van Berlage in) Amsterdam.

Opbrengsten uit verkoop kunstwerken gaan naar kankeronderzoek.

Donderdag 22 september om 17 uur: opening.

Vrijdag 23 tot en met zondag 25 september: 12.00 tot 18.00 uur.