Op 5 mei gaan twee prominente Rotterdammers met elkaar in gesprek in Weisbard: Wilfried de Jong en Robert van de Roer. Die laatste is sinds de oorlog in Oekraïne als diplomatiek expert veel in de media. Deze autodidact had zijn eerste baantje als vuilverbrander bij de ROTEB aan de Brielselaan. Hij, getalenteerd maar gefnuikt keepertje bij Excelsior, freelancete bij Studio Sport en begon op zijn twintigste als politie-, justitie- en brandweerverslaggever bij het Rotterdams Nieuwsblad. Na zijn onthullende artikelen over het Slavenburg-schandaal stapte hij over naar NRC Handelsblad en specialiseerde zich als onderzoeksjournalist. Vanaf 1993 was hij diplomatiek redacteur en 24/7-volger van de oorlogen in Bosnië, Kosovo, Afghanistan en Irak.

Van de Roer interviewde talloze wereldleiders en won twee persprijzen van de VN-correspondentenvereniging in New York. Hij was de eerste tv- en videomaker bij NRC en startte in 2011 zijn eigen bedrijf als communicatiecoach en boardroom advisor van CEO’s, diplomatiek commentator en moderator van debatten over internationale politiek. Inmiddels 32 jaar een Nederbelg, maar gaarne bereid om van Antwerpen weer eens naar Rotterdam te komen.

Wilfried de Jong, voor het geluk geboren in de Fortunastraat in Rotterdam, trok steeds dieper in de stad, van Het Oude Noorden tot aan de Kop van Zuid. Wilfried is de Boris Vian (googelt u zelf even) van Nederland. Schrijven, theater, fotografie, sport, radio en tv wisselen elkaar nog altijd in hoog tempo af. Geen high culture zonder low culture. Heeft dagelijks behoefte aan uitstekende koffie en solo’s van jazzmusici. Zal op het podium van Weisbard gebruik maken van zijn interviewervaring in programma’s als Zomergasten, Holland Sport, Brommer op Zee en Met het Oog op Morgen. Wilfried sprak met duivenmelkers, spitsen, kunstenaars, moordenaars en knipte en scheerde de vijftigjarige koning. Hij vergeet nooit dat een fantastisch gesprek ook wel wat theater en humor kan gebruiken. Zal hoogstwaarschijnlijk in pak op toneel verschijnen.

De heren spreken op Bevrijdingsdag met elkaar over prangende en minder prangende zaken in aflevering 1 van Een fantastisch gesprek in Weisbard.

Donderdag 5 mei, inloop 19.00 uur, begin 19.30 uur. Toegang gratis.

Reserveren via info@weisbard.nl