Op donderdag 23 maart gaan Marcel van Roosmalen en Michel van Egmond met elkaar in gesprek in galerie Weisbard. De heren zijn goede vrienden zonder dat ze elkaar nog vaak zien. Te druk met het maken van kinderen, boeken, columns, podcasts en televisieprogramma’s waarschijnlijk. Hugo Borst brengt de twee weer eens bij elkaar in Little C en drukt ze een microfoon in de hand om ‘Een Fantastisch Gesprek’ te voeren over hun gedeelde passie: schrijven. 

Michel van Egmond en Marcel van Roosmalen ontmoetten elkaar voor het eerst in 2005, tijdens een editie van het befaamde Hard Gras-diner in Amsterdam. Ze werden door de organisatie samen aan een tafeltje achter een pilaar gezet, en sloten er ter plekke vriendschap.

Dit resulteerde in de aankondiging van een boek dat nooit het licht heeft gezien (titel: ‘Waar zijn we mee bezig?’) en een paar jaar later in de verschijning van een Hard Gras-special over Braziliaans voetbal. Het was de weerslag van een gezamenlijke reis naar Rio de Janeiro, waar Van Roosmalen niet alleen indruk op Van Egmond maakte door binnen de kortste keren bevriend te raken met de halve familie van de legendarische voetballer Garrincha, maar ook door op de eerste dag zijn schoenen kwijt te raken om die de volgende dag terug te vinden op de bodem van het zwembad. Op boekwinkeltjes.nl is het meesterwerkje vast nog te vinden.

In galerie Weisbard zal Van Roosmalen naar alle waarschijnlijkheid een pleidooi houden voor de bijna verloren kunst van het reportage schrijven. Van Egmond zal hem bevragen en aanvullen in een gesprek van ruim een uur, dat ongetwijfeld alle kanten zal opgaan en waarbij het niet verboden is te lachen.

 

Donderdag 23 maart, inloop om 5 uur, begin half 6.
Toegang gratis. Reserveren verplicht: info@weisbard.nl  

Ps Na afloop signeren Van Roosmalen en Van Egmond hun boeken. Wel met een zekere tegenzin, dus weest niet te lang van stof.

 

Foto: © Frank Ruiter