In galerie Weisbard krijgen twee zeer uitgesproken vrouwen de ruimte om elkaar te bevragen. Het is aflevering 4 van ‘Een fantastisch gesprek’. Na de koppels Tom Barman-Vjeze Fur, Wilfried de Jong-Robert van de Roer en Marcel van Roosmalen-Michel van Egmond is het de hoogste tijd voor twee vrouwen, journalist Fidan Ekiz en beeldend kunstenaar Khaddouj Barghout. 

Mediadier Fidan Ekiz (1976) won de Pim Fortuynprijs, omdat zij volgens het juryrapport “een scherpe denker, spreker en schrijver is, dapper, taboedoorbrekend en een voorbeeldig opiniemaker.” Zij voelde zich niet meer senang bij BNNVARA en werkt nu voor WNL. Khaddouj Barghout (1999) tekent, schildert en tatoeëert. Ze beleeft haar laatste week in de galerie met haar succesvolle solo-expositie ‘Sappho And Her Friend’. 

Het zal vast gaan over creativiteit, een moreel kompas, engagement, het vrouwenlichaam, macht en machtsmisbruik. Wat krijg je verder als je een ervaren kritische geest koppelt aan een jonge geëngageerde feminist? Gaat dat borrelen en gisten of dreigt op een ongetwijfeld lome juni-avond kabbelend gebabbel? Geen idee. We hebben het niet helemaal in de hand. Zij, Fidan Ekiz en Khaddouj Barghout, bepalen de toon. Maar er kunnen uit de zaal vragen worden gesteld. 

De werken van Khaddouj kunnen in Weisbard voor het laatst worden bekeken. De dorst zal worden gelest. 

Datum: Vrijdag 16 juni 2023
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur 
Toegang gratis. Reserveren: info@weisbard.nl
Vol is vol